Asterix & Obelix op de Nintendo Switch

Eigenlijk had ik vandaag in de sneeuw op m’n snowboard gestaan, maar ja, dat liep allemaal even anders deze week door de Corona crisis. Als we dan toch zoveel mogelijk thuis moeten blijven, dan nemen we het er maar van! En natuurlijk ga ik wel wat strips verslinden de komende dagen, maar af en toe gamen is ook wel lekker. Ik heb laatst Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir voor de Nintendo Switch gekocht.

Bron: nintendo.com

Asterix & Obelix krijgen van Panoramix de opdracht om een kristallen menhir te vinden en deze in veiligheid te brengen. Uiteraard treffen ze veel Romeinen op hun pad wat zorgt voor heerlijke humoristische actie zoals je dat van Asterix en Obelix gewend bent. En natuurlijk is het ook de bedoeling dat Obelix zoveel mogelijk helmen verzamelt! De game is voor zowel 1 als 2 spelers en is soms nog best lastig. De graphics zijn mooi en houden de stripbeleving nog zoveel mogelijk in stand. De kwaliteit van de game is soms wat medium maar goed genoeg voor de prijs die ik betaald heb. De game is te koop in de winkel of als download in de Nintendo eShop waar hij regelmatig in prijs verlaagd is. Het vorige deel XXL2 staat ook in de eShop, is zelfs nog wat goedkoper, maar daarvan is de gameplay wel een stuk beperkter.

Ken jij nog goede strips gerelateerde games?

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.