Gratis strips lezen tijdens de corona crisis

Door de corona crisis zijn we veel thuis en houden we in veel gevallen tijd over, omdat we bijvoorbeeld minder reistijd hebben of misschien zelfs helemaal niet kunnen werken. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om deze tijd te besteden, bijvoorbeeld door een strip te lezen!

De afgelopen weken hebben verschillende uitgeverijen en stripmakers besloten om strips gratis digitaal beschikbaar te maken.

Elke 2 dagen een gratis Eppo stripblad

Uitgeverij L biedt sinds de corona crisis elke 2 dagen (behalve in het weekend) een gratis Eppo als download aan. De Eppo 4-FREE bevat een bonte verzameling aan eerder in de Eppo verschenen strips. Alle eerder verschenen delen zijn nog steeds te downloaden. De normale print uitgave van Eppo verschijnt uiteraard nog steeds elke 2 weken.

Dating for Geeks Mangaspecial!

Omdat we allemaal toch maar binnenzitten en anders alleen maar corona memes aan het doorsturen zijn heeft Kenny Rubenis zijn Mangaspecial van Dating for Geeks online gezet.

Gratis strips lezen op Yieha

Het online platform Yieha heeft een grote collectie aan strips en graphic novels. In het kader van “lees in uw kot” verschijnt er elke dag een gratis strip. Er staan ook strips bij op AVI niveau voor de kleinere striplezers.

Alexander de Grote

De Vloek van Poseidon, het vierde deel van de avonturenstrip Alexander de Grote is nu ook gratis digitaal te lezen.

Gratis Asterix magazine in het Nederlands

Eerder verscheen deze speciale digitale uitgave van het Asterix magazine al in het Frans. En hoewel het niet gebruikelijk is, is het kort daarna gelukkig ook vertaald naar het Nederlands. Er staan naast strips ook puzzels en spelletjes in en er wordt ook stilgestaan bij het recent overlijden van Asterix tekenaar Albert Uderzo. Lees het Asterix magazine hier.

Hier red je het vast wel even mee toch? Veel plezier met lezen!

Stay home en stay safe!

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

3 reacties op “Gratis strips lezen tijdens de corona crisis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.