De nieuwe avonturen van Rik Ringers

Oude succesvolle stripreeksen worden regelmatig in een nieuw jasje gestoken onder de noemer “de nieuwe avonturen van …”. Één van mijn favorieten van dit moment is de reeks De nieuwe avonturen van Rik Ringers door Zidrou en Van Liemt.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot een paar jaar geleden nog nooit van Rik Ringers had gehoord. Het grootste deel van de oorspronkelijke reeks kwam uit voor mijn geboortejaar en mijn vader las ze vroeger ook niet (door hem las ik vroeg al wel Lucky Luke, Asterix en Kuifje). Maar door deze nieuwe avonturen ben ik er toch mee in contact gekomen. Het is erg spannend geschreven door Zidrou en prachtig getekend door Van Liemt. Als je kijkt naar het oude tekenwerk van Tibet dan blijven de karakters zoals Rik Ringers, Nadine en Commissaris Baardemakers nog steeds overeind. Door het nieuwe tekenwerk en de nieuwe inkleuring oogt het net wat strakker en frisser. Ik was na het eerste deel echt verkocht en ben ze daarom steeds gaan komen. Inmiddels ben ik bij deel 4 (februari 2020), wat weer een sterk verhaal is!

Sindsdien snuffel ik soms wat in de tweedehands bakken op zoek naar een exemplaar uit de oorspronkelijke serie van Duchâteau en Tibet, is natuurlijk wel wat ouder, maar zijn ook zeker de moeite waard!

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.