Het Beest krijgt een naam: Marsupilami

Zo’n 3 jaar na het verschijnen van deel 1 wordt Het Beest over de mysterieuze Marsupilami mooi afgerond door Zidrou en Frank Pé.

Twee jaar geleden verscheen Het Beest, een prachtige 155 pagina’s graphic novel. Het scenario van Zidrou met het prachtige tekenwerk van Frank Pé is een gouden combinatie! Dit verhaal kan gezien worden als een soort origin story over de Marsupilami die in de jaren 50 door de dierenhandel terechtkomt in de haven van Antwerpen. Het gevlekte dier met de vacht van een luipaard en het uiterlijk van een aap met een enorme lange staart zwerft vervolgens door Antwerpen. Totdat hij wordt gevonden door een jongetje dat wel vaker bijzondere dieren mee naar huis neemt. Tegelijkertijd krijgen wetenschappers ook lucht van dit mysterieuze dier en zien wel kansen om deze vondst commercieel uit te buiten.

Het Beest is een hommage aan altijd mysterieuze wezen Marsupilami dat in de jaren 50 door Franquin werd bedacht. Het was te zien in de Robbedoes reeks maar kreeg later ook zijn eigen serie. Nu, zo’n 70 jaar later, wordt er een nieuw verhaal verteld over de Marsupilami. Het Beest heeft een heerlijke opbouw en bevat mooie romantische elementen zoals Zidrou dat ook ik Mooie Zomers heeft gedaan. Maar er is ook veel spanning rondom de hoofdpersoon, een jongetje dat samenwoont met zijn alleenstaande moeder. Het jongetje staat erom bekend dat hij verwaarloosde dieren mee naar huis neemt. Maar deze keer maakt hij het wel heel erg bont!

Het tekenwerk van Frank Pé is echt waanzinnig mooi. Het oogt tot op zekere hoogte realistisch maar de tekenaar is er ook in geslaagd om van sommige personages echte stripfiguren te maken.

Los van het verhaal en het tekenwerk waar ik nu al genoeg lovende woorden heb gezegd zijn de boeken ook nog eens prachtig uitgegeven. Het eerste boek is 155 pagina’s dik en het tweede deel telt zelfs meer dan 200 pagina’s. De boeken zijn mooi uitgevoerd met stevig papier en mooie passende kleuren. De pagina’s zijn van dik papier en de boeken zijn mooi ingebonden, het voelt erg luxe aan. De kaft is niet gelamineerd, dit geeft een mooie uitstraling maar maakt het helaas wel wat kwetsbaar voor beschadigingen.

Het Beest deel 1 en deel 2 van Zidrou en Frank Pé zijn een absolute Nederlandstalige Niet Te Missen! Dus haast je naar je lokale stripwinkel om nog een exemplaar te scoren, want ze gaan hard!

Een muurschildering van de Marsupilami in de Paulinenstraße in het Duitse Hamburg. Ik maakte de foto in 2017.

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.