Nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles game in retro stijl

De meest favoriete striphelden uit mijn jeugd (jaren 90) die ik destijds voornamelijk kende van TV zijn toch wel de Teenage Mutant Ninja Turtles. De televisieserie werd wekelijks uitgezonden, de strips verschenen in het Nederlands bij JuniorPress en de merchandise was niet aan te slepen! Over dat laatste is een mooie docu in de serie The Toys That Made Us te zien op Netflix. Hierin wordt ook uitgelegd waarom wij onze groene helden in Europa ook wel kennen als de Teenage Mutant Hero Turtles.

De vier gemuteerde schildpadden die vernoemd zijn naar Italiaanse renaissancekunstenaars, luisteren naar de namen Michelangelo, Leonardo, Donatello, Raphael. Dat ze gek op pizza zijn kan daarom natuurlijk geen toeval zijn. Ze worden opgevoed en opgeleid door hun meester Splinter en moeten het geregeld opnemen tegen Shredder en de Foot Clan.

In het begin van de jaren 90 had ik thuis een Super Nintendo, de beste game console van dat moment. Mijn favoriete game was niet Mario Kart, maar Turtles in Time! Het is een heerlijke 2D multiplayer actie game die oorspronkelijk voor arcade machines werd gemaakt en in 1992 naar de Super Nintendo werd gebracht. Ik heb het samen met mijn broertje uren gespeeld!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Een aantal jaar geleden heb ik mijn PlayStation 3 ingeruild voor een Nintendo Switch. Tot nu toe begreep ik nooit waarom er nog geen Turtles game voor de Switch was, tot ik laatst deze video voorbij zag komen waarin een nieuwe Turtles game wordt aangekondigd.

Gameontwikkelaars Dotemu en Tribute Games werken nu dus aan een nieuwe Turtles game, onder de titel Shredder’s Revenge. De game trailer heeft meer weg van een animatiefilm, maar aan het einde worden nog kort wat in-game beelden getoond. Het ziet er uit als een echte retro game met pixel art dat doet denken aan de jaren 80 / 90.

Wat mij meteen opvalt, is dat de setting en gameplay enorm veel wegheeft van de Turtles in Time game die ik vroeger op de Super Nintendo speelde. Ook zie ik dezelfde tegenstanders voorbijkomen, zoals de Foot Clan en ook Bebop en Rocksteady. Ik ben dus erg benieuwd of het gaat om een reboot of dat het wel echt een nieuwe game is.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge game screenshot

Hoe dan ook, ik krijg direct zin om deze game te spelen! Maar helaas, ik zal nog even moeten wachten. Behalve coming soon wordt er niets gezegd over de verschijningsdatum van het nieuwe computer spel. Er worden sowieso niet zoveel details vrijgeven over de game, behalve dat het speelbaar zal zijn met 4 spelers tegelijk en dat elk karakter z’n eigen moves en specialiteiten heeft, net als bij Turtles in Time.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge game screenshot

Volgels de makers komt Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge dus binnenkort beschikbaar voor PC (sowieso via Steam) en de verschillende consoles, dus hopelijk ook op de Nintendo Switch.

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.