Een voetbaltenue als eerbetoon aan Kuifje

Het Belgische voetbalelftal, de Rode Duivels, heeft zojuist hun nieuwe wedstrijdtenue onthuld. Het nieuwe uitshirt is namelijk geïnspireerd op de outfit van het beroemde stripfiguur Kuifje!

Het Belgische voetbalelftal, de Rode Duivels, heeft zojuist hun nieuwe wedstrijdtenue onthuld. Nou ben ik een echte stripfan en dus geloof ik de looks van het thuisshirt wel. Want het gaat natuurlijk om het uitshirt! Het nieuwe uitshirt is namelijk geïnspireerd op de outfit van het beroemde stripfiguur Kuifje!

Op 14 maart 2024 presenteerden Adidas en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) trots de nieuwe thuistenues en uittenues voor de nationale teams van België. Het uitshirt voor de Rode Duivels is gebaseerd op de outfit die Kuifje het meest droeg: een blauwe trui met de kenmerkende witte kraag, een bruine broek en witte sokken.

Het is blijkbaar niet de eerste keer dat de Belgen inspiratie gebruiken voor het uitshirt van het nationale elftal. Eerdere uitshirts waren bijvoorbeeld een eerbetoon aan de Belgische wielergeschiedenis en het beroemde Tomorrowland-festival. Nu is het dus de beurt Hergé’s creatie Kuifje!

Het is mooi om te zien dat het thema strips nog steeds leeft in België. Zo werd twee jaar geleden het nieuwe ontwerp van het Belgische paspoort gepresenteerd waarin naast Kuifje nog veel meer Belgische stripfiguren waren verwerkt.

Het uitshirt zal voor het eerst worden gedragen door de Rode Duivels tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland op dinsdag 26 maart en natuurlijk ook tijdens het EK 2024.

Ik overweeg serieus om een shirtje te kopen met de naam “Kuifje” op de achterkant. Maar met welk nummer zou hij spelen?

Bron foto’s: TinTin.com

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.