Senne en Sanne gaan naar Tsjernobyl

Zoals veel stripbeurzen ging ook Strips op de Markt in Gouda dit jaar niet door. Ik ben er nu twee keer geweest en ik vind het een erg leuk evenement op een unieke locatie. De bedoeling was dus ook dat tijdens dit evenement het nieuwe Senne en Sanne avontuur van voormalig Suske en Wiske tekenaar en scenarist Marc Verhaegen gepresenteerd zou worden. Uiteindelijk stelde de organisatie ze online beschikbaar en heb ik een exemplaar besteld. Het werd opgestuurd met een mooie print en bierviltje dat voor het festival is gemaakt.

Special Strips op de Markt editie van Senne & Sanne, met gelimiteerde print en bierviltje.

Ik had tot nu toe nog nooit een Senne en Sanne gelezen, maar deze speciale editie over Tsjernobyl maakte mij nieuwsgierig. Het verhaal is tot stand gekomen met de Belgische stichting Tsjernobylkinderen, waar ook de opbrengsten van de strip naartoe gaan. In dit verhaal maken Senne en Sanne kennis met Olga en Sergei. Ze reizen door de tijd (waar ken ik dat toch van?) naar Tsjernobyl in 1986 om de opa van Olga te waarschuwen en de grote ramp in de kerncentrale te voorkomen.

Het informatieve karakter aan deze strip vind ik erg sterk, een strip is een mooi middel om kinderen uit te leggen wat er is gebeurd en dat dit ook vandaag de dag nog impact heeft. Ik vind de tekenstijl, inkleuring en ook zeker de cover minder uitnodigend. Ik hoop dat de doelgroep daar anders over denkt. 

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.