Stripmuren in Antwerpen

Als je in Antwerpen bent kan je ook nog wel eens een stripmuur tegenkomen. Ze zijn iets meer verstopt dan in Brussel, maar toch kwamen we per toeval al snel de Suske en Wiske met Sus Antigoon tegen, in de Korte Riddersstraat.

Sinds 2005 zijn de Stripmuren in Antwerpen te vinden. Het was een initiatief van Stripwinkel MEKANIK, Linda Torfs en Johan Bijttebier. Het geeft de stad meer kleur en het zorgt ervoor dat muren er niet verwaarloosd uitzien. De route brengt een mooi overzicht van de verschillende stijlen in de verschillende tijdperken van de Vlaamse strip.

Er is een heuse Stripmurenroute door Antwerpen. We hebben niet de hele route gevolgd, maar we zijn er per toeval een aantal tegen gekomen en hebben er een paar opgezocht.

Er komen binnenkort 2 nieuwe muren bij, namelijk van Urbanus en Kim Duchateau. Dus houdt de website van de Stripmuren in Antwerpen in de gaten. Er worden soms ook rondleidingen gegeven.

Suske en Wiske (Willy Vandersteen)
Passage (Jan Van Der Veken)
De Kiekeboes (Merho)
Conscience (Jan Bosschaert)
Nero (Marc Sleen)
Jommeke (Jef Nys)

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.