Stripfiguren sieren het nieuwe Belgische paspoort

Groot nieuws in de stripwereld. Het Belgische paspoort krijgt namelijk een flinke update! In dit nieuwe paspoort gaan veel bekende Belgische stripfiguren onderdeel uitmaken van de beveiligingskenmerken. Deze kenmerken worden bij een paspoortcontrole gebruikt om te controleren of het document echt is. Het nieuwe paspoort ziet er echt heel gaaf uit en ik ben dan ook stiekem best wel een beetje jaloers op onze zuiderburen.

Kuifje speelt de hoofdrol in dit nieuwe document. De wereldberoemde raket is te zien op de eerste en de laatste pagina. Op de pagina met persoonsinformatie wordt Kuifje als astronaut zichtbaar onder een UV-lamp. Verderop in het boekje zie je Kuifje met Kapitein Haddock voor Kasteel Molensloot.

Alle afbeeldingen hebben iets te maken met reizen. Een leuk detail is dat de paginanummers in een tekstballon worden weergegeven. Naast Kuifje zijn er nog veel meer bekende stripfiguren te zien. In de volgorde van paginanummering zijn dit Natasja, Kuifje (met Bobbie en Kapitein Haddock), Marsupilami, Suske & Wiske, Billie & Bollie, Kari Lente, Blake & Mortimer, De Kiekeboes, Lucky Luke, De Smurfen (ook op pagina 32), Robbedoes en Kwabbernoot, Jommeke, Largo Winch en Nero. De meeste stripfiguren zijn al te herkennen aan hun silhouet, maar met behulp van een UV-lamp zijn ze pas echt goed zichtbaar.

In deze video kan je alle pagina’s met details onder UV-licht bekijken:

Door Striplezer

Ik ben Jeroen, Striplezer. Meestal lees ik stripboeken uit Europa en soms wat comics. Hier deel ik graag de nieuwste, leukste en de mooiste strips en comics met je en geef je een kijkje in mijn stripverzameling! Volg me ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.